Těstovinová terina se špenátem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová terina se špenátem a rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25408 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
vařené těstoviny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr Feta |
220 g | Těstoviny čtyřvaječné |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
dušený špenát | |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Těstovinová terina se špenátem a rajčaty | |
50 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 156,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Feta, Těstoviny čtyřvaječné, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinová terina se špenátem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou si uvaříme drobnější těstoviny podle návodu (např. mušle). Uvařené těstoviny scedíme, odložíme do mísy a smícháme je s rozšlehanými osolenými vajíčky. |
2 | Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme umytý pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme asi 7 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Feta sýr pokrájíme na kostičky a zamícháme ho s tymiánem do špenátu. |
3 | Čtyři větší rajčata omyjeme, pokrájíme na kostičky a přimícháme do špenátu, dochutíme špetkou muškátového oříšku a solí. |
4 | Nádobu na terinu vyložíme alobalem a vymažeme ji olejem. Vložíme polovinu těstovin, na ně poklademe vrstvu špenátu s rajčaty a doložíme zbylými těstovinami. Nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut při 225 °C. |
5 | V pánvi si nasucho opražíme oloupané půlky mandlí. Upečenou těstovinovou terinu se špenátem a rajčaty necháme asi 10 minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu, pokrájíme na porce a posypeme |
6 | opraženými mandlemi. |