Těstovinová terina se špenátem a rajčaty

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou si uvaříme drobnější těstoviny podle návodu (např. mušle). Uvařené těstoviny scedíme, odložíme do mísy a smícháme je s rozšlehanými osolenými vajíčky.
  • 2
    Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme umytý pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme asi 7 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Feta sýr pokrájíme na kostičky a zamícháme ho s tymiánem do špenátu.
  • 3
    Čtyři větší rajčata omyjeme, pokrájíme na kostičky a přimícháme do špenátu, dochutíme špetkou muškátového oříšku a solí.
  • 4
    Nádobu na terinu vyložíme alobalem a vymažeme ji olejem. Vložíme polovinu těstovin, na ně poklademe vrstvu špenátu s rajčaty a doložíme zbylými těstovinami. Nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut při 225 °C.
  • 5
    V pánvi si nasucho opražíme oloupané půlky mandlí. Upečenou těstovinovou terinu se špenátem a rajčaty necháme asi 10 minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu, pokrájíme na porce a posypeme
  • 6
    opraženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.