Recept

Těstovinová terina se špenátem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 25408

Ingredience

vařené těstoviny
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
220 g Těstoviny čtyřvaječné
2 ks Vejce slepičí
dušený špenát
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Česnek
500 g Špenát listový čerstvý
Těstovinová terina se špenátem a rajčaty
50 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
15% Sacharidy 56 g
32% Tuky 24 g
48% Sodík 957 mg
40% Bílkoviny 23 g

Těstovinová terina se špenátem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou si uvaříme drobnější těstoviny podle návodu (např. mušle). Uvařené těstoviny scedíme, odložíme do mísy a smícháme je s rozšlehanými osolenými vajíčky.

2

Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme umytý pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme asi 7 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Feta sýr pokrájíme na kostičky a zamícháme ho s tymiánem do špenátu.

3

Čtyři větší rajčata omyjeme, pokrájíme na kostičky a přimícháme do špenátu, dochutíme špetkou muškátového oříšku a solí.

4

Nádobu na terinu vyložíme alobalem a vymažeme ji olejem. Vložíme polovinu těstovin, na ně poklademe vrstvu špenátu s rajčaty a doložíme zbylými těstovinami. Nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut při 225 °C.

5

V pánvi si nasucho opražíme oloupané půlky mandlí. Upečenou těstovinovou terinu se špenátem a rajčaty necháme asi 10 minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu, pokrájíme na porce a posypeme

6

opraženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept