Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme.
  • 2
    Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme.
  • 3
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
  • 4
    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.