Recept

Bramborový nákyp s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25415

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Harissa pasta
750 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
9% Sacharidy 32 g
13% Tuky 10 g
9% Sodík 177 mg
82% Bílkoviny 46 g

Bramborový nákyp s masem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Rajčatový protlak, mletou papriku a kořenící pastu rozmícháme s trochou vody. Zapékací mísu vymastíme olejem a vložíme do ní plátky masa, obložíme cibulí a zalijeme kořenící směsí. Maso pečeme v troubě 30 minut, podléváme vypečenou šťávou.

3

Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme rajčata a dužinu nakrájíme na kostičky.

4

Brambory a rajčata dáme k masu a pečeme dalších 30 minut. Opláchneme petrželku a nasekáme ji. Bramborový nákyp podáváme sypaný petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept