Recept

Špenátová terina po švýcarsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25421

Ingredience

vařené těstoviny
1 polévková lžíce Olej olivový
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
220 g Těstoviny konzumní
2 ks Vejce slepičí
dušený špenát
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
2 ks Česnek
500 g Špenát listový čerstvý
Špenátová terina po švýcarsku
50 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 065kJ
14% Sacharidy 51 g
56% Tuky 42 g
32% Sodík 639 mg
70% Bílkoviny 39 g

Špenátová terina po švýcarsku postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstovinu - drobná kolínka, podle návodu. Uvařená kolínka scedíme, propláchneme čistou horkou vodou a odložíme do mísy, po chvíli je smícháme s nastrouhaným sýrem (Ementál).

2

Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, v pánvi na másle zpěníme. K cibuli přidáme omytý, pokrájený špenát, pod pokličkou podusíme asi 7-10 minut. Podle chuti špenát osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme s vajíčky, špetkou soli, pepřem, promícháme se špenátem. Ještě dochutíme špetkou muškátového oříšku, znovu promícháme, zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny.

3

Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem. Vložíme polovinu uvařených kolínek, na ně poklademe vrstvu špenátu a doložíme zbytkem kolínek. Nádobu uzavřeme, položíme ji do pekáče s vařící vodou, vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 35 minut při 175 °C.

4

Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným Ementálem. Porce podáváme s čerstvými pokrájenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept