Brusinkový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinkový dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25435 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
400 g | Brusinky |
100 g | Čokoláda hořká |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy lískové |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 328,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinkový dort postup přípravy receptu:
1 | Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr našleháme do pěny. Poté přidáme oříšky, prášek do pečiva, čokoládu nastrouhanou na hoblinky a po lžících opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a pečeme přibližně 45-50 minut. Po upečení necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Poté zlehka vmícháme polovinu okapaných brusinek a dáme vychladit do lednice. |
2 | Vychladlé těsto namažeme druhou polovinou okapaných brusinek a navrch naneseme ztuhlou šlehačku. |