Recept

Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25440

Ingredience

100 g Artyčoky sterilované
3 kávová lžička Bazalka
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice v prášku
1 kávová lžička Křen smetanový
20 g Maizena - kukuřičný škrob
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
100 g Těstoviny Tagliatelle
2 kávová lžička Zakysaná smetana
50 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
18% Sacharidy 64 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 489 mg
39% Bílkoviny 22 g

Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Konzervované artyčoky rozkrojíme na čtvrtky, rozložíme na plechu s pečícím papírem, zakapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220°C dvacet minut, až artyčoky zezlátnou.

2

V mezičase v nahřátém hrnci asi dvě minuty zahříváme mladý špenát, který jsme opláchli ve studené vodě, poté ho necháme okapat.

3

V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a též necháme okapat.

4

Ve větším hrnci připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni (za stálého šlehání), až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy i cibuli a všleháme nastrouhaný Parmezán. Omáčku odložíme, občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.

5

Špenát vrátíme do hrnce, vlijeme omáčku a pomalu prohříváme. Poté přidáme posekané bylinky, zakysanou smetanu, křen a upečené artyčoky. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny, na mírném plameni řádně prohřejeme a hned podáváme ozdobené bylinkami.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako bylinku můžeme použít i mateřídoušku citrónovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept