Recept

Aspik z čerstvé zeleniny s olivovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 25442

Ingredience

aspik
0,8 dl Vývar drůbeží
4 plátek Želatina
zeleninové pyré
0,5 kávová lžička Bazalka
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Okurka salátová
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pistácie
1 kávová lžička Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
0,8 dl Vývar drůbeží
sýrový krém
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Sýr Gorgonzola
olivová omáčka
1 kávová lžička Balsamico ocet
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Olivová pasta černá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 477kJ
6% Sacharidy 21 g
43% Tuky 32 g
40% Sodík 793 mg
27% Bílkoviny 15 g

Aspik z čerstvé zeleniny s olivovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu, rajčata, okurek, papriku a petrželovou nať omyjeme, drobně nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme rajčatový protlak, 0.75 dl drůbežího vývaru, sůl, pepř, bazalku a rozmixujeme na jemné pyré.

2

Želatinu dáme do vody nabobtnat, pak ji vymačkáme a rozpustíme v 0.75 dl teplého drůbežího vývaru. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zeleninového pyré. Nakonec přimícháme pistácie.

3

Chlebíčkovou formu vypláchneme vodou, nalijeme do ni zeleninový aspik a dáme chladit na 2 hodiny do chladničky.

4

Plísňový sýr (zelenou Gorgonzolu) umícháme s máslem a opepříme bílým pepřem.

5

Olivovou pastu si vymícháme s olejem, octem a cukrem, tak nám vznikne olivová omáčka.

6

Ztuhnutý zeleninový aspik vyklopíme, natřeme ozdobně vrstvou sýrového krému, nakrájíme na plátky a porce podáváme s lžicí olivové omáčky.

Poznámka

Sýr "zelenou Gorgonzolu" můžeme nahradit plísňovým sýrem Niva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept