Aspik z čerstvé zeleniny s olivovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu, rajčata, okurek, papriku a petrželovou nať omyjeme, drobně nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme rajčatový protlak, 0.75 dl drůbežího vývaru, sůl, pepř, bazalku a rozmixujeme na jemné pyré.
  • 2
    Želatinu dáme do vody nabobtnat, pak ji vymačkáme a rozpustíme v 0.75 dl teplého drůbežího vývaru. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zeleninového pyré. Nakonec přimícháme pistácie.
  • 3
    Chlebíčkovou formu vypláchneme vodou, nalijeme do ni zeleninový aspik a dáme chladit na 2 hodiny do chladničky.
  • 4
    Plísňový sýr (zelenou Gorgonzolu) umícháme s máslem a opepříme bílým pepřem.
  • 5
    Olivovou pastu si vymícháme s olejem, octem a cukrem, tak nám vznikne olivová omáčka.
  • 6
    Ztuhnutý zeleninový aspik vyklopíme, natřeme ozdobně vrstvou sýrového krému, nakrájíme na plátky a porce podáváme s lžicí olivové omáčky.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.