Pepřová omáčka k steakům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřová omáčka k steakům
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25452 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Jíška instantní |
20 g | Nakládaný zelený pepř |
5 g | Pepř černý celý |
30 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 11,4mg |
Draslík | 265,8mg |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pepřová omáčka k steakům postup přípravy receptu:
1 | Ve vývaru rozmícháme výpek z masa. Přidáme lehce rozdrcená zrnka pepře, necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, ochutíme solí a pepřem. Na závěr vmícháme šlehačku. |