Jednoduchý recept

Pečené telecí maso s olivami

  • Řecko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečené telecí maso s olivami 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25454

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
400 g Mrkev kořen
80 ml Olej rostlinný
200 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
6 g Sůl
1 kg Telecí kýta
1 špetka Tymián sušený
3 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 917kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
51% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Pečené telecí maso s olivami postup přípravy receptu:

1

Telecí maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran a vyjmeme z hrnce.

2

Přilijeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mrkev pokrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Nakonec dáme do hrnce rozmixovaná rajčata, vrátíme zpět orestované maso. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a bobkovým listem. Zakryjeme poklicí a vaříme hodinu na mírném ohni, dokud maso není měkké, občas promícháme.

3

Nakonec přidáme pokrájené olivy a vaříme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept