Krémová hořčičná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová hořčičná omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25455 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
10 g | Hořčice |
50 g | Hořčice Dijonská |
10 g | Kopr čerstvý |
80 ml | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej olivový |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
1% Sacharidy 3 g
60% Tuky 45 g
29% Sodík 574 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 118,6mg |
Vláknina | 190,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová hořčičná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Zahřejeme olej s cukrem, smetanou, máslem a vývarem, dobře promícháme. |
2 | Přidáme všechny druhy hořčice a ochutíme solí a koprem. |