Frankfurtská zelená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská zelená omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25461 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Hořčice Dijonská |
200 g | Jogurt bílý |
20 g | Okurky nakládané |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 154,9mg |
Draslík | 209,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Frankfurtská zelená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Bylinky očistíme, opereme a jemně nasekáme. Vejce a okurku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Jogurt smícháme se smetanou, hořčicí a trochou citronové šťávy. Přidáme bylinky, vejce, okurky, dochutíme solí a pepřem. |