Italská remuláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská remuláda
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25468 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
20 g | Kapary |
10 g | Kerblík |
40 g | Okurky nakládané |
250 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 144,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 25,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italská remuláda postup přípravy receptu:
1 | Majonézu smícháme se všemi přísadami a podle chuti rozředíme lákem z okurek. |
2 | Domácí majonéza [25402]: |
3 | Do misky dáme žloutek, sůl, pepř a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej, dokud směs nezačne houstnout. Poté přiléváme olej rychleji, až vyšleháme hustou majonézu. |