Recept

Zeleninová polévka s fazolemi, chlebem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25479

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
200 g Cuketa
160 g Fazole bílé sterilované
0,5 ks Kapusta hlávková
200 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1000 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
16% Sacharidy 56 g
171% Tuky 128 g
69% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Zeleninová polévka s fazolemi, chlebem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Fazole propláchneme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nahrubo nakrájíme, očištěnou cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky, kapustu na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme.

2

Nakrájenou zeleninu, česnek a cibuli vložíme spolu s tymiánem a rajčatovým protlakem do vroucího vývaru, povaříme asi 30 minut.

3

Přidáme fazole a polévku podle chuti osolíme a opepříme.

4

Krajíce chleba opečeme a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept