Hovězí fond - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí fond
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25487 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
1 kg | Kosti hovězí řídké |
40 ml | Olej slunečnicový |
40 g | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
750 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 432,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí fond postup přípravy receptu:
1 | Kosti důkladně omyjeme a v horkém oleji ze všech stran řádně opečeme. Přidáme rajský protlak, krátce opečeme a zalijeme 1 1 vody. Vaříme v zakryté nádobě 90 minut. Často sbíráme pěnu. Zeleninu očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Spolu s kořením, bylinkami a vínem přidáme do hrnce a nezakryté vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a svaříme nejméně na polovinu. |