Jednoduchý recept

Tousty po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tousty po italsku 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 25501

Ingredience

8 plátek Chléb toastový
100 g Lilek
20 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový extra panenský
100 g Paprika červená
100 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
10 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 546kJ
15% Sacharidy 53 g
18% Tuky 13 g
74% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Tousty po italsku postup přípravy receptu:

1

Olivový olej smícháme s rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. Přidáme na jemno nakrájenou petrželku, osolíme a promícháme.

2

Na rozehřátém grilu poté opékáme tousty nebo plátky veky, které jsme z horní strany potřeli připravenou pomazánkou. Spolu s tousty dáme na gril opéci plátky lilku a nakrájené proužky papriky.

3

Když je vše dozlatova opečené, ozdobíme tousty grilovanou zeleninou, přidáme plátky čerstvých rajčat a můžeme podávat.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Tousty po italsku
Nepatrně jsem změnila postup: nejdříve jsem opekla plátky veky a pak je teprve potřela připraveným bylinkovým olejem. Je to dobrá a rychlá večeře, takovéto opečené malé chlebíčky s bylinkovým olejem (určitě se hodí i bazalka) a různými oblohami znám pod názvem crostini. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept