Kořeněná marináda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná marináda
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25502 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Chilli paprička |
120 g | Cibule |
100 g | Hořčičné semínko |
3 ks | Hřebíček |
10 ks | Jalovec |
20 ml | Likér pomerančový |
500 ml | Ocet vinný červený |
10 g | Sůl |
500 ml | Víno červené |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 300,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Hořčičné semínko, Hřebíček, Ocet vinný červený, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Likér pomerančový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněná marináda postup přípravy receptu:
1 | Červené víno a ocet svaříme s 500 ml vody. Do této směsi vmícháme všechny přísady a necháme ji vychladnout. Marinádou přelijeme 1 kg vepřového nebo hovězího masa a necháme v chladničce proležet 7-8 dní. Procezenou marinádu použijeme na přípravu omáčky. |