Hrášková pomazánka se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková pomazánka se šafránem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25515 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Chléb toastový |
110 g | Hrášek mražený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 75,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Hrášek mražený, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrášková pomazánka se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek vsypeme na chvíli do osolené vody, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Toastový chléb lehce potřeme máslem a v troubě na plechu dokřupava opečeme. |
3 | Hrášek vložíme do mixeru, přidáme sýr rozetřený s prolisovaným česnekem a vše dohladka umixujeme. Přidáme šafrán podušený na másle a znovu mixujeme. |
4 | Směs přendáme do mísy a vmícháme do ní opečený, rozdrobený chléb. |
5 | Nakonec pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Poamzánku můžeme připravit i z čerstvého hrášku.