Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 25517

Ingredience

500 g Brambory
100 g Cibule
750 g Hovězí libové
250 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
250 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 579kJ
12% Sacharidy 42 g
10% Tuky 8 g
21% Sodík 413 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vařené hovězí maso s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pepř a čtvrtku cibule. Maso vaříme asi 2 hodiny. Vyndáme z hrnce a nakrájíme na menší plátečky.

2

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme také na plátky.

3

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, chvilku smažíme a podlijeme vývarem z masa. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme do omáčky plátky brambor a vaříme 15 minut. Nyní přidáme plátky rajčat a plátečky masa. Vše spolu podusíme 2 minuty a stáhneme z ohně.

4

Pokrm naporcujeme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept