Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 145 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Ocet vinný |
4 ks | Pepř černý celý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 96,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme sůl, celý pepř a kousek cibule. Vaříme pozvolna 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvilku smažíme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme dožluta. Cibulovou jíšku naředíme vývarem z masa, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, zakápneme octem a povaříme 20 minut. Do omáčky vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme. |