Recept

Papriková omáčka k vepřovému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25526

Ingredience

5 g Citronová kůra
10 g Jíška instantní
40 ml Olej slunečnicový
50 g Olivy nakládané
5 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika červená
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 kg Vepřová pečeně
250 ml Víno červené
150 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
2% Sacharidy 7 g
86% Tuky 65 g
46% Sodík 912 mg
59% Bílkoviny 33 g

Papriková omáčka k vepřovému postup přípravy receptu:

1

Maso potřeme ze všech stran směsí soli, pepře a papriky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso lehce opečeme. Přilijeme červené víno, zakryjeme a dusíme 15 minut. Potom maso obrátíme, přilijeme 250 ml horké vody a dusíme dalších 15 minut. Očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme paprikový lusk. Očistíme česnek a jemně usekáme. Přidáme k masu a pokračujeme v dušení. Celková doba přípravy je 60-70 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku rozmixujeme a protlačíme ji jemným sítem. Vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti zahustíme jíškou a okořeníme solí a cayenským pepřem. Olivy nakrájíme po délce na tenké proužky a spolu s tymiánem a citronovou kůrou přidáme do omáčky.

2

K takto upravenému masu jsou vhodnou přílohou nudle a bohatá zeleninová obloha ze zelených fazolek, třešňových rajčat a artyčokových srdíček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept