Papriková omáčka k vepřovému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková omáčka k vepřovému
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Citronová kůra |
10 g | Jíška instantní |
40 ml | Olej slunečnicový |
50 g | Olivy nakládané |
100 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 kg | Vepřová pečeně |
250 ml | Víno červené |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 785,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová pečeně, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Papriková omáčka k vepřovému postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme ze všech stran směsí soli, pepře a papriky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso lehce opečeme. Přilijeme červené víno, zakryjeme a dusíme 15 minut. Potom maso obrátíme, přilijeme 250 ml horké vody a dusíme dalších 15 minut. Očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme paprikový lusk. Očistíme česnek a jemně usekáme. Přidáme k masu a pokračujeme v dušení. Celková doba přípravy je 60-70 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku rozmixujeme a protlačíme ji jemným sítem. Vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti zahustíme jíškou a okořeníme solí a cayenským pepřem. Olivy nakrájíme po délce na tenké proužky a spolu s tymiánem a citronovou kůrou přidáme do omáčky. |
2 | K takto upravenému masu jsou vhodnou přílohou nudle a bohatá zeleninová obloha ze zelených fazolek, třešňových rajčat a artyčokových srdíček. |