Recept

Limetková omáčka k vepřovému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25529

Ingredience

10 g Bujón hovězí
60 g Cibule
30 g Jíška instantní
1 ks Limetka
10 g Med včelí
40 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř cayenský
10 ml Polévkové koření Maggi
125 g Smetana 12% (konzumní)
400 g Vepřová pečeně
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 074kJ
6% Sacharidy 22 g
110% Tuky 83 g
66% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Limetková omáčka k vepřovému postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Medailonky potřeme směsí koření, opečeme je v horkém oleji po obou stranách. Hotové maso zabalíme do alobalu.

2

Ve výpeku osmažíme cibuli, přilijeme 200 ml vody, vmícháme smetanu a rozdrobenou polévkovou kostku a prudce vaříme 3 minuty. Zahustíme jíškou. Limetku omyjeme horkou vodou, osušíme a do omáčky přidáme trochu nastrouhané kůry. Limetkovou šťávou, cayenským pepřem a medem omáčku

3

dochutíme. Medailonky v hotové omáčce krátce prohřejeme.

Poznámka

Chutnou přílohou je divoká rýže a cukrové lusky podušené na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept