Limetková omáčka k vepřovému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limetková omáčka k vepřovému
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bujón hovězí |
60 g | Cibule |
30 g | Jíška instantní |
1 ks | Limetka |
10 g | Med včelí |
40 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř cayenský |
10 ml | Polévkové koření Maggi |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
400 g | Vepřová pečeně |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 169,2mg |
Draslík | 717,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Limetka, Med včelí, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Polévkové koření Maggi, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Limetková omáčka k vepřovému postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Medailonky potřeme směsí koření, opečeme je v horkém oleji po obou stranách. Hotové maso zabalíme do alobalu. |
2 | Ve výpeku osmažíme cibuli, přilijeme 200 ml vody, vmícháme smetanu a rozdrobenou polévkovou kostku a prudce vaříme 3 minuty. Zahustíme jíškou. Limetku omyjeme horkou vodou, osušíme a do omáčky přidáme trochu nastrouhané kůry. Limetkovou šťávou, cayenským pepřem a medem omáčku |
3 | dochutíme. Medailonky v hotové omáčce krátce prohřejeme. |
Poznámka
Chutnou přílohou je divoká rýže a cukrové lusky podušené na másle.