Vinný koláč
80 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 200mililitrůVíno červené
- 1hrnekCukr krupice
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 270gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut.
- 3Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.