Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25538

Ingredience

225 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
340 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
270 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
19% Sacharidy 67 g
42% Tuky 32 g
4% Sodík 73 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vinný koláč postup přípravy receptu:

1

Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut.

3

Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept