Vinný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný koláč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25538 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
270 g | Máslo čerstvé |
340 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 163,2mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vinný koláč postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. |
3 | Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem. |