Vařené hovězí maso obalované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso obalované
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (78%) |
ID receptu: | 25543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory pečené |
30 g | Citrony |
750 g | Hovězí libové |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 353,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 292,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citrony, Hovězí libové, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Sardelová pasta, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařené hovězí maso obalované postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso uvaříme vcelku ve slané vodě doměkka. Vaříme 2 hodiny a uvařené maso nakrájíme na stejné plátky. |
2 | Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky, sardelovou pastu, lžíci rozměklého másla, posekanou petrželku a špetku mleté papriky. Všechny suroviny metlou rozšleháme. Plátky masa namáčíme v této směsi, pak lehce obalujeme ve strouhance a smažíme na másle po obou stranách, dokud nezezlátnou. |
3 | Podáváme s opečeným bramborem a plátkem citronu. |