Salát z vařeného hovězího masa s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařeného hovězího masa s celerem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25552 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
30 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr moučkový |
200 g | Hovězí maso vařené |
100 ml | Olej olivový |
10 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 138,1mg |
Draslík | 101,7mg |
Vláknina | 820,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z vařeného hovězího masa s celerem postup přípravy receptu:
1 | Vařené maso nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do salátové mísy. |
2 | Celer nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké proužky, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Necháme vychladnout. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
4 | V hrnku smícháme olej, citronovou šťávu, cukr a sůl. |
5 | Celer s vejci přidáme do salátové mísy k masu, promícháme, posypeme posekanou petrželkou a zalijeme olejovou zálivkou. |
6 | Podáváme vychlazené. |