Jablečný závin s marcipánem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a smícháme s rozinkami namočenými v rumu, nasekanými oříšky, vanilkovým cukrem a skořicí.
  • 2
    Marcipánovou hmotu nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plát, poklademe jablky a na ně nasypeme nastrouhaný marcipán. Zavineme a okraje přitiskneme.
  • 4
    Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.