Jablečný závin s marcipánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin s marcipánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 25554 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
750 g | Jablka |
450 g | Listové těsto |
200 g | Marcipánová hmota surová |
100 g | Ořechy lískové |
2 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 313,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Ořechy lískové, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto, Marcipánová hmota surová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablečný závin s marcipánem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a smícháme s rozinkami namočenými v rumu, nasekanými oříšky, vanilkovým cukrem a skořicí. |
2 | Marcipánovou hmotu nastrouháme nahrubo. |
3 | Listové těsto rozválíme na plát, poklademe jablky a na ně nasypeme nastrouhaný marcipán. Zavineme a okraje přitiskneme. |
4 | Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |