Recept

Jablečný závin s marcipánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25554

Ingredience

2 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
750 g Jablka
450 g Listové těsto
200 g Marcipánová hmota surová
100 g Ořechy lískové
2 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 885kJ
23% Sacharidy 84 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 16 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jablečný závin s marcipánem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a smícháme s rozinkami namočenými v rumu, nasekanými oříšky, vanilkovým cukrem a skořicí.

2

Marcipánovou hmotu nastrouháme nahrubo.

3

Listové těsto rozválíme na plát, poklademe jablky a na ně nasypeme nastrouhaný marcipán. Zavineme a okraje přitiskneme.

4

Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept