Recept

Játrová paštika levná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 25571

Ingredience

120 g Brambory
300 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
300 g Játra vepřová
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rýže dušená
50 g Slanina vepřová
150 g Strouhanka
80 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
15% Sacharidy 54 g
34% Tuky 26 g
23% Sodík 457 mg
42% Bílkoviny 24 g

Játrová paštika levná postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra umeleme na strojku, vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme.

2

Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stáhneme z ohně. Přidáme mletá játra, rozmačkané brambory, vejce, dušenou rýži, ochutíme solí, pepřem a zasypeme strouhankou. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.

3

Pekáček vymažeme sádlem a těsto do něj vložíme. Povrch těsta v pekáčku pokryjeme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. V průběhu pečení paštiku poléváme vypečeným tukem.

4

Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept