Recept

Drůbeží paštika se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 77 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 42 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25579

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
5 g Citronová kůra
250 g Drůbeží maso
200 g Játra drůbeží
0,5 kávová lžička Kari koření
20 g Máslo čerstvé
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
8% Sacharidy 28 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 633 mg
39% Bílkoviny 22 g

Drůbeží paštika se žampiony postup přípravy receptu:

1

Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky.

2

Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony. Krátce orestujeme, stáhneme z ohně a přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme žloutky a okořeníme kari kořením, solí a mletou citronovou kůrou. Všechny suroviny spolu dobře promícháme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na povrch položíme plátky slaniny a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.

3

Upečenou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept