Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2558

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Grappa
40 g Kokos - mletý (Kopra)
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
8 polévková lžíce Olej stolní
500 g Rybíz červený
800 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
6 ks Želatina bílá plátky
6 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 171kJ
17% Sacharidy 61 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 62 mg
33% Bílkoviny 18 g

Rybízový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

300g tvarohu necháme okapat na sítu a vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 100g cukru, kypřicí prášek a mléko a vypracujeme hladké těsto.

3

Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. Pečeme asi 30minut.

4

Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Několik si jich ponecháme na dozdobení. Rybízové želé prohřejeme s grappou a upečené těsto jím potřeme. Nasypeme rybíz a strouhaný kokos.

5

Zbylý tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a 100g cukru. Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme v troše horké vody a vmícháme do tvarohu. Naneseme na koláč a dáme vychladit do lednice.

6

Poté dozdobíme čerstvým rybízem a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept