Recept

Jablečný mřížkový koláč z mandlového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25581

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Hrozinky
600 g Jablka
150 g Mandle mleté
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
30 g Strouhanka
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
13% Sacharidy 45 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 41 mg
15% Bílkoviny 8 g

Jablečný mřížkový koláč z mandlového těsta postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo (100 g) utřeme s cukrem a vejcem do pěny. Přimícháme hladkou mouku a mleté mandle. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut.

2

Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky, zakapeme je citronovou šťávou, rumem a smícháme s rozinkami.

3

Z těsta vyválíme plát a polovinou vyložíme máslem vymazanou kulatou formu. Těsto posypeme strouhankou a poklademe připravenými jablky. Přikryjeme zbylým těstem a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.

4

Z odkrojků těsta vytvarujeme mřížku, ozdobíme jí koláč a znovu potřeme žloutkem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a po upečení koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept