Hovězí svíčková se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Brambory |
400 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 10,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí svíčková se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet. |
2 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme. |
5 | Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky. |