Recept

Hovězí svíčková se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25589

Ingredience

8 ks Brambory
400 g Brokolice
400 g Hovězí svíčková
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
11% Sacharidy 40 g
17% Tuky 12 g
15% Sodík 305 mg
56% Bílkoviny 31 g

Hovězí svíčková se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet.

2

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.

4

Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme.

5

Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept