Jednoduchý recept

Ořechové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2559

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
3 ks Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
400 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
8 polévková lžíce Olej stolní
100 g Ořechy vlašské
150 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 polévková lžíce Tuk
300 g Tvaroh jemný
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
15% Sacharidy 53 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 39 mg
26% Bílkoviny 14 g

Ořechové řezy postup přípravy receptu:

1

Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto.

2

Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát.

3

Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

4

Troubu předehřejeme na 180C.

5

Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut.

6

Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept