Plněné jehněčí kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné jehněčí kapsy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
600 g | Jehněčí kýta |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
2 cl | Ouzo - Metaxa Brandy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 978,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 444,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Jehněčí kýta, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Oregano čerstvé, Ouzo - Metaxa Brandy, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné jehněčí kapsy postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Vypeckované olivy nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodu, okolí stopky vykrojíme a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Ovčí sýr také nakrájíme na kostičky. |
2 | Olivy, rajčata a sýr smícháme a přidáme bylinky. Směsí potřeme polovinu každého řízku, řízky překlopíme a zpevníme párátky. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm z každé strany smažíme 5 minut. Podlijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom je vyjmeme a udržujeme teplé. |
4 | Omastek podlijeme metaxou a necháme projít varem. Přimícháme smetanu, povaříme a omáčku necháme zhoustnout. Jehněčí řízky podáváme s omáčkou a bramborami. |