Jednoduchý recept

Kuřecí cordon bleu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25625
Kategorie: Maso

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
2% Sacharidy 7 g
64% Tuky 48 g
22% Sodík 447 mg
130% Bílkoviny 73 g

Kuřecí cordon bleu postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pažitku opláchneme a nasekáme. Čerstvý sýr smícháme se zeleným pepřem, citronovou šťávou a 2 lžícemi smetany. Přimícháme polovinu pažitky.

2

Na každý řízek dáme po 2 lžících náplně, obložíme plátkem slaniny, překlopíme a zpevníme párátky.

3

Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm z obou stran smažíme 8 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

4

Zbytek náplně a smetanu smícháme s vypečenou šťávou a necháme projít varem. Přidáme zbytek pažitky. Řízky podáváme s omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept