Kuřecí cordon bleu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí cordon bleu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 239,4mg |
Draslík | 839,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí cordon bleu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pažitku opláchneme a nasekáme. Čerstvý sýr smícháme se zeleným pepřem, citronovou šťávou a 2 lžícemi smetany. Přimícháme polovinu pažitky. |
2 | Na každý řízek dáme po 2 lžících náplně, obložíme plátkem slaniny, překlopíme a zpevníme párátky. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm z obou stran smažíme 8 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
4 | Zbytek náplně a smetanu smícháme s vypečenou šťávou a necháme projít varem. Přidáme zbytek pažitky. Řízky podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat opečené brambory.