Jogurtová terina s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová terina s javorovým sirupem
Jogurtová terina s javorovým sirupem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25630 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
jogurtový krém | |
---|---|
125 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Cukr vanilka |
2 dl | Jogurt bílý |
1 balení | Piškoty cukrářské |
0,5 dl | Sirup javorový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
na ozdobu | |
8 ks | Meduňka |
0,5 dl | Sirup javorový |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Jogurtová terina s javorovým sirupem | |
0,5 dl | Jogurt bílý |
0,5 dl | Voda pitná |
5 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 252,7mg |
Draslík | 207,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 284,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Piškoty cukrářské, Sirup javorový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Sirup javorový, Jogurt bílý, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Meduňka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jogurtová terina s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme zašlehávat 3 lžíce javorového sirupu. Do žloutkové pěny přimícháme 2 dl jogurtu a zakysanou smetanu. |
2 | Želatinu namočíme do trošky studené vody, po 5 minutách vodu se želatinou přihřejeme, rozpustíme a přimícháme ji do 0,5 dl jogurtu, který přimícháme do jogurtového krému. |
3 | Zvlášť vyšleháme smetanu na šlehačku a bílky na tuhý sníh. Obě ingredience postupně přimícháme do krému a naplníme formu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. |
4 | Na talíř nalijeme 1 dl javorového sirupu. Jednu stranu dlouhých piškotů namočíme do sirupu a namočenou stranou je položíme na povrch jogurtového krému. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky. |
5 | Druhý den jogurtovou terinu opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce. |
6 | Ke každé porci na talířku ozdobně upravíme (pomocí lžíce) smíchaný javorový sirup se smetanou a lístky meduňky. |