Recept

Jogurtová terina s javorovým sirupem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 25630

Ingredience

jogurtový krém
125 g Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
2 dl Jogurt bílý
1 balení Piškoty cukrářské
0,5 dl Sirup javorový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
na ozdobu
8 ks Meduňka
0,5 dl Sirup javorový
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
Jogurtová terina s javorovým sirupem
0,5 dl Jogurt bílý
0,5 dl Voda pitná
5 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 119kJ
17% Sacharidy 62 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 102 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jogurtová terina s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme zašlehávat 3 lžíce javorového sirupu. Do žloutkové pěny přimícháme 2 dl jogurtu a zakysanou smetanu.

2

Želatinu namočíme do trošky studené vody, po 5 minutách vodu se želatinou přihřejeme, rozpustíme a přimícháme ji do 0,5 dl jogurtu, který přimícháme do jogurtového krému.

3

Zvlášť vyšleháme smetanu na šlehačku a bílky na tuhý sníh. Obě ingredience postupně přimícháme do krému a naplníme formu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií.

4

Na talíř nalijeme 1 dl javorového sirupu. Jednu stranu dlouhých piškotů namočíme do sirupu a namočenou stranou je položíme na povrch jogurtového krému. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky.

5

Druhý den jogurtovou terinu opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce.

6

Ke každé porci na talířku ozdobně upravíme (pomocí lžíce) smíchaný javorový sirup se smetanou a lístky meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept