Aspik s ovocem a šampaňským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspik s ovocem a šampaňským vínem
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 25632 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
ovocný aspik | |
---|---|
4 dl | Citronová šťáva |
3,5 dl | Víno šumivé (sekt) |
9 plátek | Želatina bílá plátky |
na ozdobu | |
1 kávová lžička | Cukr skořicový |
50 g | Maliny |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Aspik s ovocem a šampaňským vínem | |
140 g | Cukr krupice |
200 g | Grapefruity |
100 g | Jahody zahradní |
300 g | Maliny |
300 g | Rybíz černý |
100 g | Rybíz červený |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 673,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 809,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 245,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Želatina bílá plátky, Maliny, Cukr krupice, Grapefruity, Jahody zahradní, Maliny, Rybíz černý, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno šumivé (sekt), Cukr skořicový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aspik s ovocem a šampaňským vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté ovoce: maliny, černý rybíz, červený rybíz, jahody a oloupané plátky grapefruitu dáme do vody s cukrem a krátce 2-4 minuty povaříme. Ovoce vyjmeme a rozdělíme do pohárů. |
2 | Želatinu namočíme do studené vody nabobtnat na 5 minut, pak ji vymačkáme a rozpustíme ve 4 dl ovocné teplé šťávy, přilijeme k ní šampaňské víno a ochutíme citronovou šťávou. Tímto aspikovým sirupem zalijeme ovoce v poháru a dáme do chladničky přes noc zatuhnout. |
3 | Druhý den vyšleháme smetanu na šlehačku a ozdobně ji nastříkáme na poháry, šlehačku posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme ovocem. |