Recept

Aspik s ovocem a šampaňským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 25632

Ingredience

ovocný aspik
4 dl Citronová šťáva
3,5 dl Víno šumivé (sekt)
9 plátek Želatina bílá plátky
na ozdobu
1 kávová lžička Cukr skořicový
50 g Maliny
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
Aspik s ovocem a šampaňským vínem
140 g Cukr krupice
200 g Grapefruity
100 g Jahody zahradní
300 g Maliny
300 g Rybíz černý
100 g Rybíz červený
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
25% Sacharidy 89 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 22 mg
10% Bílkoviny 5 g

Aspik s ovocem a šampaňským vínem postup přípravy receptu:

1

Omyté ovoce: maliny, černý rybíz, červený rybíz, jahody a oloupané plátky grapefruitu dáme do vody s cukrem a krátce 2-4 minuty povaříme. Ovoce vyjmeme a rozdělíme do pohárů.

2

Želatinu namočíme do studené vody nabobtnat na 5 minut, pak ji vymačkáme a rozpustíme ve 4 dl ovocné teplé šťávy, přilijeme k ní šampaňské víno a ochutíme citronovou šťávou. Tímto aspikovým sirupem zalijeme ovoce v poháru a dáme do chladničky přes noc zatuhnout.

3

Druhý den vyšleháme smetanu na šlehačku a ozdobně ji nastříkáme na poháry, šlehačku posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept