Lovecká omáčka k vepřovým steakům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecká omáčka k vepřovým steakům
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25633 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Jíška hotová tmavá |
50 g | Kompot brusinkový |
50 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Omáčka pikantní worcesterová |
5 g | Pepř černý celý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
60 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,5mg |
Draslík | 30,4mg |
Vláknina | 665,0mg |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Omáčka pikantní worcesterová, Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lovecká omáčka k vepřovým steakům postup přípravy receptu:
1 | Z masa nařežeme steaky, které osolíme a opepříme. Maso osmažíme z obou stran na másle. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Steaky dáme do pekáčku. Výpek z masa rozmícháme s portským vínem, jíškou, worčestrem, přidáme smetanu a brusinkový kompot. Omáčkou přelijeme maso a zapékáme 20-25 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou domácí nudle a lesní houby nebo žampiony osmažené na másle.