Recept

Švestková omáčka k plněné vepřové roládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25639

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Cibulka jarní
10 ml Citronová šťáva
5 g Hřebíček
1 ks Jablka
50 g Mandle
120 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
5 g Skořice mletá
5 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
1200 g Vepřové maso libové
800 ml Voda pitná
250 ml Víno portské
5 g Zázvor celý
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 375kJ
8% Sacharidy 29 g
130% Tuky 97 g
25% Sodík 502 mg
102% Bílkoviny 57 g

Švestková omáčka k plněné vepřové roládě postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a podélně rozřízneme. Okořeníme solí a pepřem. Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme, vykrojíme jaderník, rozčtvrtíme a nakrájíme na kostičky. Spolu s cibulkou podusíme na másle doměkka. Smícháme se zázvorem a s mandlemi, osolíme, opepříme a rozetřeme na maso.

2

Roládu stočíme a ovážeme. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme 2 šálky horké vody, přidáme tymián a bobkové listy a společně dusíme 50 minut. Potom maso obrátíme, přidáme švestky a portské víno a dusíme dalších 15-20 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat. Z omáčky vyjmeme bobkový list a tymián, rozmixujeme ji a podle potřeby zředíme trochou vody. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, skořicí a mletým hřebíčkem.

Poznámka

K takto upravenému masu je vhodnou přílohou sypká rýže promíchaná s opraženými plátky mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept