Švestková omáčka k plněné vepřové roládě

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
97 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a podélně rozřízneme. Okořeníme solí a pepřem. Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme, vykrojíme jaderník, rozčtvrtíme a nakrájíme na kostičky. Spolu s cibulkou podusíme na másle doměkka. Smícháme se zázvorem a s mandlemi, osolíme, opepříme a rozetřeme na maso.
  • 2
    Roládu stočíme a ovážeme. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme 2 šálky horké vody, přidáme tymián a bobkové listy a společně dusíme 50 minut. Potom maso obrátíme, přidáme švestky a portské víno a dusíme dalších 15-20 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat. Z omáčky vyjmeme bobkový list a tymián, rozmixujeme ji a podle potřeby zředíme trochou vody. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, skořicí a mletým hřebíčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.