Koláč z listového těsta s čerstvým sýrem

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3103 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
53 g
Sacharidy
653 g
Vláknina
2 g
Cukr
593 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozdělíme na 2 díly, jeden větší, druhý menší. Z většího dílu těsta na pomoučeném vále vyválíme placku asi 2 mm silnou a tou vyložíme olejem vymazanou formu.
  • 2
    V míse vyšleháme čerstvý sýr Ricottu se žloutky, cukrem a skořicí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který lehce vmícháme do sýrového krému. Ještě promyjeme v sítku hrozinky, necháme je odkapat a přimícháme je do krému.
  • 3
    Vyloženou formu naplníme sýrovým krémem. Z menšího dílu vyválíme placku tak velkou, jako je koláčová forma. Okraje většího těsta přeložíme dovnitř a potřeme vajíčkem. Povrch krému zakryjeme druhou plackou těsta, který potřeme vajíčkem.
  • 4
    Rádýlkem vyznačíme na povrchu těsta jednotlivé porce, aby se po upečení lépe odkrojily. Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut při 200 °C.
  • 5
    Než se koláč upeče, připravíme sirup: svaříme 1,5 dl vody se 150 g cukru (vaříme ho 5 minut), pak přidáme šťávu z jednoho citronu.
  • 6
    Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho potřeme sirupem, který necháme zatuhnout, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.