Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25641

Ingredience

krém
150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Káva Espresso
0,5 dl Likér Kahlua
0,8 dl Mléko polotučné
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
100 g Višně kandované
2 dl Voda pitná
100 g Čokoládové kousky
6 plátek Želatina
piškoty
0,5 dl Likér Kahlua
120 g Piškoty cukrářské

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 337kJ
20% Sacharidy 72 g
35% Tuky 26 g
8% Sodík 163 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mokka terina postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk nakrojíme a vyškrabeme dřeň, kterou dáme do mléka.

2

Mléko s luskem, dření a kávou espressem svaříme, odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou na 10 minut.

3

Do mísy dáme žloutky s cukrem a šlehačem vyšleháme žloutkový krém, do kterého při šlehání postupně přiléváme kávový likér.

4

Z mléka odstraníme vanilkový lusk a pomalu ho přimícháme do krému. Mísu s krémem a mlékem vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.

5

Želatinu dáme do 2 dl studené vody nabobtnat na 5 minut. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a v horkém krému ji rozpustíme. Pak krém odstavíme z horké lázně.

6

Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno položíme sedm cukrářských piškotů (rovnou stranou naspod), které pokapeme kávovým likérem.

7

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do krému. Nakonec do krému zamícháme čokoládová kávová zrna, kandované višně a pak krémem naplníme formu. Na povrch položíme zbylých sedm piškotů, které též pokapeme kávovým likérem. Formu zakryjeme fólií a necháme v chladničce minimálně 4 hodiny.

8

Vychladlou mocca terinu opatrně vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept