Jednoduchý recept

Rostbíf s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25658

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
40 g Hořčice Dijonská
50 g Kapary
60 g Majonéza
20 g Med včelí
100 g Máslo čerstvé
30 g Okurky nakládané
2 ks Sardelové řezy
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,080 kcal
Kilojoule 4 517kJ
5% Sacharidy 18 g
111% Tuky 83 g
80% Sodík 2 g
124% Bílkoviny 69 g

Rostbíf s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.

2

Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.

Poznámka

Obzvláště chutná s křupavými pečenými bramborami.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept