Sýrová omáčka s tatarským toustem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omáčka s tatarským toustem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25662 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
60 g | Cibule |
200 g | Hovězí svíčková |
40 g | Kapary |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Muškátový oříšek |
40 g | Okurky nakládané |
5 g | Pepř černý mletý |
130 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
250 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 324,5mg |
Draslík | 388,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Hovězí svíčková, Muškátový oříšek, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrová omáčka s tatarským toustem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme smetanu s moukou, povaříme a vmícháme strouhaný sýr. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čtyři plátky slaniny opečeme dokřupava. Zbývající slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rovněž opečeme. Rozehřejeme gril. Svíčkovou jemně naškrábeme, smícháme se žloutky, s cibulí, okurkou a kapary, osolíme, opepříme a ochutíme worcestrovou omáčkou. Touto směsí potřeme opečený chléb a krajíčky rozložíme do ploché zapékací misky. Opečené kostičky slaniny vmícháme do omáčky, přelijeme toasty a na grilu je zapečeme dozlatova. Toasty ozdobíme plátkem opečené slaniny. |