Hříbková omáčka s telecími karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková omáčka s telecími karbanátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25666 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
100 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
20 g | Houby sušené |
10 g | Jíška instantní |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
40 g | Rajčata sušená sterilovaná |
60 g | Šalotka |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
60 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Telecí maso mleté |
5 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 301,1mg |
Draslík | 884,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 545,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Šalotka, Sůl, Telecí maso mleté, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby sušené, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hříbková omáčka s telecími karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Na trošce másla zesklovatíme šalotku. Střídku chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a důkladně vymačkáme. Chleba, vejce, žloutek, hořčici, tymián a šalotku promícháme. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. Smícháme je s chlebovou hmotou a masem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme osm karbanátků a v rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Lžíci másla uchováme. |
2 | Houby namočíme na 30 minut do 250 ml vlažné vody. Cibuli a česnek podusíme ve zbývajícím másle doměkka. Přidáme namočené houby i s vodou a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu a dále vaříme 10 minut. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Dochutíme petrželkou a zjemníme šlehačkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.