Kuřecí žaludky na pomerančích

110 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme kořenovou zeleninu, bobkový list, rozpůlenou cibuli, hřebíček, nové koření, pepř, kuřecí žaludky a sůl, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka. Hotové žaludky vyjmeme a nakrájíme je na tenké proužky. Vývar přecedíme a svaříme na 500 ml. Z cukru uděláme světlý karamel. Zalijeme jej octem a vývarem, znovu vyvaříme na jednu třetinu. Z jednoho pomeranče a citronu oloupeme kůru. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Spolu s ovocnou šťávou a kůrou přidáme do vývaru a nezakryté vaříme 30 minut. V omáčce prohřejeme žaludky, dochutíme solí a pepřem a vmícháme po kouscích studené máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.