Recept

Brusinková omáčka se srnčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25690

Ingredience

2 ks Bobkový list
80 g Brusinky
2 krajíc Chléb toastový
60 g Cibule
8 ks Jalovec
60 g Karotka
100 g Lišky čerstvé
5 g Maizena - kukuřičný škrob
3 g Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Protlak rajčatový
100 g Smetana 12% (konzumní)
800 g Srnčí kýta
5 g Sůl
100 ml Víno portské
750 ml Víno červené
800 ml Vývar z hovězích kostí
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 155kJ
14% Sacharidy 49 g
48% Tuky 36 g
66% Sodík 1 g
136% Bílkoviny 77 g

Brusinková omáčka se srnčím masem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, okořeníme a důkladně opečeme na oleji. Přidáme cibuli, zeleninu a koření a po 5 minutách vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme 250 ml červeného vína, které necháme vyvařit. Tento postup 3x opakujeme. Zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme při 180 °C asi 2 hodiny. Občas přelijeme zvěřinovým vývarem. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme. V portském víně rozmícháme škrobovou moučku a směs vlijeme do omáčky. Vaříme asi 10 minut a potom znovu vložíme maso.

2

Očistíme houby a opečeme je na 10 g másla. Přidáme šalotku a smetanu, povaříme, okořeníme a ochutíme petrželkou. Toastový chléb nakrájíme na proužky dlouhé 3 cm a silné 1 cm a pomalu je na zbývajícím másle opékáme dozlatova. Ragú podáváme s omáčkou, opečenými toasty a brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept