Recept

Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25691

Ingredience

100 g Cibule
20 g Džem rybízový
160 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
400 ml Víno červené
250 ml Vývar z hovězích kostí
1000 g Zaječí kýta
400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 477kJ
6% Sacharidy 22 g
66% Tuky 49 g
44% Sodík 879 mg
106% Bílkoviny 60 g

Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu, česnek, cibuli a chvíli podusíme. Přilijeme červené víno, přidáme 5 snítek rozmarýnu, rybízový džem a podusíme dalších 30 minut doměkka. Hotové maso uchováme v teple. Omáčku zredukujeme a propasírujeme ji. Poslední snítku rozmarýnu nasekáme najemno, vložíme do omáčky a dochutíme solí. Vmícháme vločky studeného másla. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V omáčce prohřejeme maso.

2

Vhodnou přílohou jsou houby podušené na másle a domácí nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept