Recept

Marinovaná kančí kýta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25693

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Cibule
20 g Jíška instantní
2 kg Kančí maso
20 g Marmeláda pomerančová
60 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet kvasný lihový
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
5 g Rozmarýn čerstvý
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
750 ml Víno červené
400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
4% Sacharidy 16 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 248 mg
100% Bílkoviny 56 g

Marinovaná kančí kýta postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Maso omyjeme, vložíme do mísy, přidáme cibuli, zeleninu, bobkový list, 1 snítku tymiánu a rozmarýnu a vše zalijeme červeným vínem a octovou esencí. Marinujeme 2-3 dny a maso často obracíme.

2

Kýtu vyjmeme, osušíme a po všech stranách opečeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme. Marinádu procedíme. Maso dusíme 2 1/2-3 hodiny a přitom podle potřeby přiléváme marinádu a asi 125 ml horké vody. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu povaříme, přidáme šťávu a kůru z pomeranče, pomerančovou marmeládu a smetanu a ještě chvíli vaříme. Zahustíme instantní jíškou. Hotovou omáčku posypeme zbývajícími lístky tymiánu.

3

Chutná s růžičkovou kapustou a glazovanými kaštany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept