Recept

Pepřová omáčka k jehněčí pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25694

Ingredience

100 g Cibulka jarní
100 g Hrachové lusky
800 g Jehněčí kýta
200 g Karotka
2 ks Kedlubna
100 g Máslo čerstvé
50 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
400 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 488kJ
5% Sacharidy 17 g
89% Tuky 67 g
54% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Pepřová omáčka k jehněčí pečeni postup přípravy receptu:

1

Do masa vetřeme sůl a rozdrcený pepř, rozpálíme olej a opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. List alobalu potřeme máslem, položíme na něj maso, obložíme tymiánem a zabalíme. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a jednotlivé druhy povaříme v osolené vodě tak, aby zůstaly křupavé. Přelijeme je studenou vodou a necháme vychladnout. Zabalené maso vložíme do vařící vody, hrnec odstavíme a maso v něm ponecháme 8 minut. Jehněčí vývar vyvaříme na polovinu. Ručním mixérem vmícháme na kousky nakrájené máslo. Do omáčky vložíme zeleninu, osolíme, řádně opepříme a ochutíme petrželkou. Maso vyjmeme z fólie a šikmo nakrájíme na slabé plátky.

2

Vhodnou přílohou jsou brambory pečené s tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept