Pepřová omáčka k jehněčí pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřová omáčka k jehněčí pečeni
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25694 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
100 g | Hrachové lusky |
800 g | Jehněčí kýta |
200 g | Karotka |
2 ks | Kedlubna |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 167,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrachové lusky, Jehněčí kýta, Karotka, Kedlubna, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pepřová omáčka k jehněčí pečeni postup přípravy receptu:
1 | Do masa vetřeme sůl a rozdrcený pepř, rozpálíme olej a opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. List alobalu potřeme máslem, položíme na něj maso, obložíme tymiánem a zabalíme. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a jednotlivé druhy povaříme v osolené vodě tak, aby zůstaly křupavé. Přelijeme je studenou vodou a necháme vychladnout. Zabalené maso vložíme do vařící vody, hrnec odstavíme a maso v něm ponecháme 8 minut. Jehněčí vývar vyvaříme na polovinu. Ručním mixérem vmícháme na kousky nakrájené máslo. Do omáčky vložíme zeleninu, osolíme, řádně opepříme a ochutíme petrželkou. Maso vyjmeme z fólie a šikmo nakrájíme na slabé plátky. |
2 | Vhodnou přílohou jsou brambory pečené s tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem. |