Recept

Tymiánové máslo s jehněčím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25696

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 287kJ
1% Sacharidy 5 g
91% Tuky 68 g
46% Sodík 917 mg
67% Bílkoviny 38 g

Tymiánové máslo s jehněčím postup přípravy receptu:

1

Kotlety opláchneme a osušíme. Chilli papričku, rozmarýn a 1/2 tymiánu nasekáme nadrobno. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Vše smícháme s olejem a vetřeme do kotlet po obou stranách. Necháme proležet 12-24 hodin. Máslo ušleháme do pěny a olivy nakrájíme na kostičky. Ušlehané máslo smícháme s olivami, citronovou kůrou, petrželkou, se zbývajícím nasekaným česnekem, zbylými tymiánovými lístky, solí a pepřem. Vytvarujeme váleček, který zavineme do pergamenu a uložíme do chladničky.

2

Jehněčí kotlety opékáme na grilovací pánvi asi 2 minuty z každé strany. Vychlazené máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na maso.

Poznámka

Jako příloha je vhodná zeleninová směs ratatouille, opečená cuketa nebo pouze míchaný salát a křupavá bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept